Wat doet een medische pedicure?

Een medische pedicure is breed opgeleid en gespecialiseerd in de behandeling van complexere voet- en nagelproblemen. Zij kan de zogeheten risicovoeten behandelen. Onder risicovoeten worden problemen die ontstaan ten gevolge van diabetes, ouderdom, reuma en verwaarlozing verstaan. De medische pedicure heeft kennis en ervaring op het gebied van diverse technieken om de complexe voet- en nagelproblemen aan te pakken. Ze werkt volgens strikte richtlijnen en waar nodig is zal de cliënt doorverwezen worden naar andere zorgverleners.

Klachten

Medische pedicure Bottendaal is gespecialiseerd in complexere voet- en nagelproblemen. Uiteenlopende klachten kunnen met deze specialisatie zo optimaal mogelijk aangepakt worden. Bij het behandelen van de klachten werken we nauw samen met andere professionals gevestigd in Zorgcafé Looppunt om de beste zorg te bieden. U kunt terecht voor uiteenlopende voet- en nagelproblemen zoals:

  • Ingroeiende, Mycose (schimmel) of verdikte nagels
  • Nagelreparatie en regulatie
  • Overmatig eelt
  • Likdoorns
  • Kloven
  • Antidruk technieken
  • Orthese
  • Voetencheck en schoencontrole

Behandeling

Medische pedicure is direct toegankelijk voor iedereen. Dit betekent dat u zonder verwijzing van uw huisarts of specialist een afspraak bij ons kunt maken. Wel is het belangrijk dat u bij uw afspraak een geldig identiteitsbewijs, geldige zorgverzekeringspas en mogelijke (sport)schoenen die u veel draagt meeneemt.

Tijdens mijn  behandelingen werk ik niet alleen probleemoplossend, maar kijk ik ook naar de oorzaken van voet- en/of nagelproblemen. Daarnaast zal de medische pedicure preventiemogelijkheden meegeven om verdere problemen te vermijden. Door de nauwe samenwerking met andere (para)medici, zoals de podotherapeut en huisarts, bent u verzekert van een vakbekwame behandeling en proberen wij zo snel en effectief mogelijk de voet- en nagelproblemen op te lossen.

 

Vergoeding

Tarieven lopen uiteen en zijn afhankelijk van tijdsduur, gebruikte materialen en soort behandeling. Onder vergoedingen kunt u terecht voor meer informatie.

Marijke Hoksbergen

Mijn naam is Marijke Hoksbergen en als medische pedicure ben ik bekend met alle soorten voeten en voetklachten. Dus ook de risicovoet die het gevolg is van Diabetes of Reuma.

Praktijk Bottendaal heeft meerdere vestigingen in Nederland. Er zijn drie medische pedicures aangesloten bij praktijk Bottendaal en zij staan ingeschreven bij de KwaliteitsRegistratie voor de Pedicure.

Bij zorgcafé Looppunt kunt u altijd binnenlopen voor vragen of advies. Voor meer informatie kunt u naar bottendaal.com of u kunt direct online een afspraak maken bij Zorgcafé Looppunt.

Online afspraak maken

download-1